Delphine holemans

Medewerker Strafrecht

Delphine bouwt met toewijding, een scherp juridisch inzicht en een onwrikbaar rechtvaardigheidsgevoel aan een carrière als strafpleiter en mensenrechtenadvocate.

Delphine Holemans behaalde haar Master in de Rechten aan de Universiteit van Leuven in 2020 met grote onderscheiding (magna cum laude), waarna zij haar loonbaan aanvatte in het energierecht bij het internationale kantoor Loyens & Loeff in Brussel. Tijdens haar baliestage kwam zij via haar pro deo zaken in contact met het strafrecht en ontdekte zij haar passie voor deze materie. Zij besloot dan ook in het strafrecht verder te gaan en maakt sinds oktober 2023 deel uit van de strafcel van VSA. 

De juridisch-technische kennis die Delphine verwierf tijdens haar baliestage en de ervaring die zij opdeed in het energierecht, het administratief recht en het ondernemingsrecht werpen hun vruchten af in de dossiers en procedures die zij voor haar rekening neemt. Haar menselijke en maatschappelijke betrokkenheid maken van haar bovendien een zeer toegewijd advocaat. 

Diploma

Master in de rechten, Universiteit Leuven, 2020
Uitwisselingsprogramma aan de Universiteit van Madrid, 2018-2019

Stageplaats

Loyens & Loeff te Brussel

Ervaring

Ingeschreven aan de Balie van Brussel van 2020-heden

Specialisaties

Mensenrechten
Bijstand aan daders en slachtoffers van misdrijven
Algemeen en bijzonder strafrecht
Ondernemingsstrafrecht
Administratief recht

Talen

Nederlands, Frans, Engels

Contact

0032 (0)9 269 10 69
delphine.holemans@vsadvocaten.be
legal assistant: Aurélie Depré, aurelie.depre@vsadvocaten.be0032 (0)9 269 10 63