Sarah Roobrouck

Medewerker Strafrecht

Sarah Roobrouck is een bevlogen en creatieve advocaat die niet terugdeinst voor uitdaging. Zij vervoegde de strafcel bij Van Steenbrugge Advocaten in 2021 en treedt op in het strafrecht in de ruime zin.

Sarah Roobrouck behaalde haar Master in de Rechten (magna cum laude) aan de KU Leuven in juni 2015, waarna ze specialiseerde in het Europees recht en in juni 2016 met succes een Master of Laws (LL.M.) afrondde aan de Université Libre de Bruxelles (ULB) (magna cum laude). Tijdens deze studies deed zij een ruime en gevarieerde ervaring op: zo liep Sarah o.a. stage bij het Hof van Cassatie (burgerlijke kamer), nam ze deel aan de pleitwedstrijd Mertens de Wilmars (mededingingsrecht) en vertegenwoordigde ze, samen met haar teamgenoten, de ULB in de European Law Moot Court Competition van 2016 in Fribourg (Europees recht), waar zij de prijs voor de “best written memorials” in de wacht sleepten.

Tijdens de eerste vier jaren van haar loopbaan legde Sarah zich toe op het vennootschaps- en verenigingsrecht bij het kantoor Eubelius in Brussel, waarbij zij in 2019 o.a. het regulatory team van het pharmabedrijf Johnson & Johnson tijdelijk versterkte (als secondee). Een diepgaande fascinatie voor mens en maatschappij, dreef Sarah uiteindelijk naar het strafrecht. Sinds 2021 vervoegt zij de strafcel van Van Steenbrugge Advocaten. De kennis en ervaring die Sarah opdeed bij Eubelius komen bijzonder van pas in dossiers m.b.t. ondernemingsstrafrecht die zij bij Van Steenbrugge Adovcaten voor haar rekening neemt.

Diploma

LL.M en droit européen économique, Université Libre de Bruxelles, 2016
Master in de Rechten, KU Leuven, 2015
Uitwisselingsprogramma aan de Universiteit van Kopenhagen (Denemarken), 2013

Stageplaats

Eubelius te Brussel

Ervaring

Ingeschreven aan de Balie van Brussel van 2016-2020
Ingeschreven aan de Balie van Gent sinds 2021

Specialisaties

Algemeen en bijzonder strafrecht
Ondernemingsstrafrecht
Mensenrechten
Bijstand aan daders en slachtoffers van misdrijven
Verenigingsrecht
Vennootschapsrecht

Opinie & blog

Vergeten worden: een mensenrecht (deel 1)

Talen

Nederlands, Frans, Engels

Contact

0032 (0)9 269 10 69
sarah.roobrouck@vsadvocaten.be
personal assistant: Aurélie Depré, aurelie.depre@vsadvocaten.be – 0032 (0)9 269 10 63

nl_BENL