Jana Riemslagh

medewerker Strafrecht

Vanuit een grote interesse voor mensenrechten en een diep verankerd rechtvaardigheidsgevoel, werd Jana Riemslagh gedreven naar de advocatuur. Puttende uit haar internationale ervaringen, wenst zij thans uit te groeien tot een gedegen strafrecht- en mensenrechtenadvocaat onder het toeziend oog van Johan Heymans en An-Sofie Raes.

Jana Riemslagh behaalde haar Master in de Rechten (magna cum laude) aan de Universiteit van Gent in juni 2018. Tijdens haar opleiding was ze steeds erg geboeid door mensenrechten en strafrecht.

Ze nam deel aan de Inter-American Moot Court Competition in Washington, waarna haar team een award in ontvangst mocht nemen voor de ‘second best written memorial’. In aanloop naar deze Moot Court werd ze ondergedompeld in de wereld van de internationale mensenrechten, waarbij haar passie voor pleiten werd geprikkeld, alsook haar drang naar het verdedigen van zij die door de overheid onheus worden bejegend. Een vrijwilligersproject in een mensenrechtenkantoor in Zuid-Afrika in de zomer van 2018 wakkerde haar interesse in de advocatuur aan. Ze voltooide haar educatief pad met het succesvol behalen van een LL.M in Human Rights aan the University of Edinburgh en een leerrijke stage bij ngo UN House Edinburgh.

Met een open geest, gedrevenheid en de nodige juridisch-technische bagage, vervoegde Jana Riemslagh, Van Steenbrugge Advocaten in oktober 2019.

Diploma

LL.M in Human Rights aan the University of Edinburgh, 2019
Master in de Rechten, Universiteit Gent, 2018

Stageplaats

Van Steenbrugge Advocaten

Ervaring

Ingeschreven aan de Balie van Gent sinds oktober 2019

Specialisaties

Bijstand aan daders en slachtoffers van misdrijven
Algemeen en bijzonder strafrecht
Mensenrechten
Zedenzaken

Opinie & blog

Recht op bijstand van een advocaat tijdens een verhoor: wat betekent dit concreet? 
Het belang van de verruiming van de verjaringstermijn van seksuele misdrijven ten aanzien van meerderjarigen.

Talen

Nederlands, Frans, Engels

Contact

0032 (0)9 269 10 69
jana.riemslagh@vsadvocaten.be
legal assistant: Jeroen Adams, jeroen.adams@vsadvocaten.be0032 (0)9 269 10 62