Jelle Vanheulenberghe

Junior medewerker ondernemings- en sportrecht

Sinds januari 2024 is Jelle aan de slag bij VSAdvocaten, waar hij zich toelegt op het ondernemings- en sportrecht. Jelle staat voor een brede juridische kennis en een no-nonsense aanpak

Jelle behaalde in juni 2022 zijn Master in de rechten aan de Universiteit Gent (cum laude), waarbij hij zich voornamelijk focuste op het vennootschaps- en financieel recht. Tijdens zijn studies volgde Jelle de opleiding van “International Business Negotiations” (summa cum laude) onder leiding van professor Kenneth Frankel van American University (Washington D.C.).

Meteen na zijn studies deed Jelle ervaring op als legal intern bij voetbalclub K. Beerschot V.A., waar zijn liefde voor het sportrecht ontstond. Nadien, in 2023, trok Jelle naar Madrid voor de LLM International Sports Law aan ISDE Law § Business School en liep hij een stage bij het sportadvocatenkantoor Ruiz-Huerta & Crespo in Valencia.

Jelle vervoegde het team Van Steenbrugge Advocaten in januari 2024. Hij richt zich binnen het kantoor zowel op het ondernemings- als op het sportrecht.

Diploma

Master in de rechten, Universiteit Gent, 2022

LLM International Sports Law, ISDE Law & Business School Madrid, 2023

Stage

VS Advocaten

Ervaring

Stage bij K. Beerschot V.A., 2022-2023

Stage bij Ruiz-Huerta & Crespo, 2023

Ingeschreven aan de Balie van Gent sinds januari 2024

Juridische bijdragen

C. BADENES, A. LARÉE en J. VANHEULENBERGHE, “LaLiga’s Complaint Against PSG: A Witch Hunt Against ‘State Clubs’?”, Football Legal, 2023, (1) 29-33.