Stop Vatican Immunity for Sexual Abuse

De VZW Morgen is van Mij zet zich al jarenlang in voor de slachtoffers van het structureel seksueel misbruik binnen de Kerk. 

Vandaag lanceerden zij de petitie ‘Stop Vatican Immunity for Sexual Abuse’ in een allerlaatste poging tot rechtvaardigheid voor de miljoenen slachtoffers wereldwijd die al jarenlang geen toegang krijgen tot een onafhankelijke rechter.

Op 12 oktober 2021 oordeelde het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) de immuniteit van de Heilige Stoel zwaarder weegt dan het recht van de (on)rechtstreekse slachtoffers om hun zaak te laten behandelen door een onafhankelijke rechter. 

Resultaat? De Heilige Stoel blijft immuun voor rechtsvervolging en de slachtoffers blijven na meer dan 10 jaar procederen in de kou staan. 

Samen met de slachtoffers, tracht de VZW Morgen is van Mij de zaak doorverwezen te krijgen naar de Grote Kamer van het EHRM voor een herbeoordeling.

Mijn kantoor steunt VZW Morgen is van Mij en de slachtoffers voor de volle 200% in hun betrachting.

Bij deze een warme oproep om de petitie te tekenen en zo mee het verschil te maken voor de slachtoffers van het seksueel misbruik.

Tekenen kan via de volgende link: : https://www.change.org/p/european-court-for-human-rights-lift-vatican-immunity-for-sexual-abuse

nl_BENL