Yasmina El Kaddouri​

Junior medewerker Strafrecht

Gedreven door haar passie voor rechtvaardigheid en gelovend in het belang van éénieders recht op verdediging, ambieert Yasmina El Kaddouri, onder het toeziend oog van Walter van Steenbrugge en Johan Heymans, een carrière als strafpleiter en voorvechtster van de mensenrechten.

Yasmina behaalde in 2017 haar Master in de Rechten aan de Universiteit Gent (summa cum laude). In 2018 studeerde Yasmina af als valedictorian in de Gentse LL.M in het Europees en Internationaal recht. Tijdens haar studies vertegenwoordigde ze samen met haar teamgenoten de Universiteit Gent in ‘The Inter-American Moot Court Competition (2017)’ in Washington en in ‘The European Moot Court Competition (2018)’ in Zwitserland. Ze liep zowel stage bij de FOD Buitenlandse Zaken op de dienst Europees Recht als bij de FOD Justitie op de dienst Mensenrechten.

Vertrekkende vanuit een brede interesse voor het recht en een gezonde vechtlust, besloot Yasmina in oktober 2018 het team Van Steenbrugge Advocaten te vervoegen. Daar legt zij zich vooral toe op het straf(proces)recht en de mensenrechten. Op deze manier hoopt ze haar steentje te kunnen bijdragen tot een meer humane en rechtvaardige samenleving.

Diploma

LL.M in International and European Law, Ugent, 2017-2018

Stageplaats

Van Steenbrugge Advocaten

Ervaring

Ingeschreven aan de Balie van Gent sinds oktober 2018

Specialisaties

Bijstand aan daders en slachtoffers van misdrijven
Algemeen en bijzonder strafrecht
Mensenrechten
Halsmisdrijven
Europees recht
Internationaal privaatrecht
Vreemdelingenrecht

Opinie & blog

Contactonderzoek, een inbreuk op uw privacy?

Talen

Nederlands, Frans, Engels, Berbers (begrijpen)

Contact

0032 (0)9 269 10 69
yasmina.elkaddouri@vsadvocaten.be
personal assistant: Kamie Delbeke, kamie.delbeke@vsadvocaten.be0032 (0)9 269 10 62

nl_BENL