Gaël Vandersteene

Medewerker sociaal recht en sportrecht

Gaël Vandersteene behaalde zijn diploma Master in de Rechten aan de UGent in 2011. Gedurende zijn studies ontwikkelde hij een bijzondere interesse voor het sociaal recht. Als fervent sporter en uit verregaande interesse, heeft hij zich ook steeds nauwgezet toegelegd op het sportrecht.

Hij vatte zijn stage als advocaat aan de balie Gent aan bij een gerenommeerd sociaalrechtelijk nichekantoor te Gent. Gedurende zijn stage behaalde hij ook succesvol een LL.M in Sports Law and Practice aan De Montfort University te Leicester.

Na zijn stage ruilde Gaël de advocatuur in om aan de slag te gaan op de juridische dienst van een groot sociaal secretariaat. Daar verruimde hij zijn kennis en ervaring in het sociaal recht en adviseerde hij dagdagelijks werkgevers over alle aspecten van de arbeidsrelatie.

Begin 2019 maakte Gaël opnieuw de overstap naar de advocatuur en ging hij aan de slag bij een groot advocatenkantoor te Kortrijk.

Gaël vervoegde het team Van Steenbrugge Advocaten in januari 2021 en behartigt er hoofdzakelijk dossiers in het sociaal recht en sportrecht, waarbinnen hij zich toelegt op zowel het verlenen van advies als procesvoering voor particulieren en sporters, ondernemers en clubs.

Tevens is hij als medewerker verbonden aan de UGent alwaar hij onder meer gastdocent is bij de studie sportrecht.

Diploma

Master in de Rechten, Universiteit Gent, 2011
LLM in Sports Law and Practice, De Montfort University, Leicester, Verenigd Koninkrijk, 2011-2015

Stageplaats

Advocatenkantoor Van Eeckhoutte, Taquet en Clesse

Ervaring

Ingeschreven aan de balie Gent 2011-2014
Legal consultant Partena Professional
Ingeschreven aan de balie West-Vlaanderen 2019-2021
Vrijwillig onbezoldigd medewerker vakgroep criminologie, strafrecht en sociaal recht Universiteit Gent (inzonderheid verbonden aan de studie sportrecht) sedert november 2019

Specialisaties

Sociaal recht
Sportrecht

Juridische bijdragen

2020 Sociale voordelen in sport: opgelet voor discriminatie op basis van nationaliteit (Tijdschrift voor Sport & Recht en De Juristenkrant)

Opinie & blog

Kan een werkgever een werknemer verplichten om zich te laten vaccineren tegen Covid-19?

Talen

Nederlands, Engels, Frans

Contact

0032 (0)9 269 10 66
gael.vandersteene@vsadvocaten.be
personal assistant: Yasmine Potier, yasmine.potier@vsadvocaten.be0032 (0)9 269 10 66

nl_BENL