Verdachte Imraan A. (midden), begeleid door rechercheurs van de politiezone Midow, verlaat de villa in Wielsbeke waar de feiten zich afspeelden, na een reconstructie.
Volledig scherm
Verdachte Imraan A. (midden), begeleid door rechercheurs van de politiezone Midow, verlaat de villa in Wielsbeke waar de feiten zich afspeelden, na een reconstructie. © Hans Verbeke

Jonge minnaar van beschoten Grietje (72) weer op vrije voeten: gerecht gelooft in zijn onschuld

Imraan A. (31) is vrij zonder voorwaarden. De man uit Temse zat een aantal weken in de cel op verdenking van betrokkenheid bij een schietpartij in Wielsbeke waarbij zijn 72-jarige minnares Grietje Wieringa levensgevaarlijk gewond raakte. De Temsenaar had vanaf minuut één zijn onschuld uitgeschreeuwd.

  1. Van Cactus tot de jubileumeditie van Dranouter: voor deze festivals moet je deze zomer naar West-Vlaanderen
    PREMIUM

    Van Cactus tot de jubileume­di­tie van Dranouter: voor deze festivals moet je deze zomer naar West-Vlaanderen

    Neem je agenda er maar bij, want de festivalzomer komt eraan. Festivals en de leukste feesten boordevol muziek versterken het vakantiegevoel, ook in West-Vlaanderen. Flaneer tussen tenten op het Cactusfestival of beleef de 50ste verjaardag van Dranouter. Het wordt kiezen, want het aanbod in de provincie is namelijk ontzettend groot. Wij tippen wat de West-Vlaamse festivalzomer voor jou in petto heeft.
    Torhout, Dranouter, Deerlijk, Zwevegem, Damme, Kortrijk, Brugge, Leffinge
  2. DE DAGSCHOTEL. Dali in Gent, waar je elke dag een ander driegangenmenu krijgt voor 17,30 euro: “Soms zetten we heimelijk toch vegetarisch op het menu”
    PREMIUM

    DE DAGSCHOTEL. Dali in Gent, waar je elke dag een ander driegangen­me­nu krijgt voor 17,30 euro: “Soms zetten we heimelijk toch vegeta­risch op het menu”

    Waar men gaat langs Vlaamse wegen komt men nog zelden een restaurant met dagschotel tegen. Maar klopt dat wel? HLN gaat op zoek naar de gezelligste eethuizen waar je bij een goed glas nog een warme maaltijd kan krijgen. Wij gingen langs bij restaurant Dali in Gent, waar er nog elke dag een nieuw driegangenmenu op de kaart staat. “Dagelijks zijn er zo’n 50 dagmenu’s beschikbaar, maar soms zijn die tegen het avondmaal al op’”, zegt medewerker Sandra Stoops (42). Zij vertelt hoe het restaurant het allemaal gebolwerkt krijgt. En waarom er nooit ‘moussaka’, maar ‘gehaktschotel met aubergine en tomatensaus’ op de menukaart staat.
    Gent